Nya rektorer för Arenaakademin!

I Sverige har orättvisa, ojämlikhet och främlingsfientlighet blivit det nya normala. Mot den repressiva och orättvisa samhällsutvecklingen behöver det finnas en stark opposition som arbetar för jämlikhet, frihet, mänskliga rättigheter, öppenhet och ordentliga miljö- och klimatåtgärder. Arenaakademin ska vara en samlande kraft för just den oppositionen.

Nytt för i år är att Rosaline Marbinah och Jakob Amnér tar över som rektorer för Arenaakademin. Båda har lång erfarenhet från civilsamhället och har i olika roller arbetat med idéutveckling, opinionsbildning och att skapa plattformar för påverkan. Rosaline kommer senast från LSU-Sveriges ungdomsorganisationer i rollen som ordförande och har även bland annat varit en av Sveriges fyra demokratiambassadörer. Jakob sitter i RFSUs förbundsstyrelse och har även bland annat varit förbundsordförande för Elevernas Riksförbund. Rosaline och Jakob kommer till Arenaakademin med ett brinnande engagemang för att skapa förutsättningar för fler unga progressiva att delta i den politiska debatten och forma vårt samhälle.

Intresseanmälan för Arenaakademin är öppen
Arenaakademin är en politisk utbildning för nuvarande och framtida opinionsbildare med inriktning på ekonomisk politik, arbetsmarknad och välfärdsfrågor. Programmet riktar sig till progressiva personer i 20–30-årsåldern från hela landet. Grundkravet för att delta i Arenaakademin är att du delar Arenagruppens värderingar om demokrati, jämlikhet och social rättvisa. Intresseanmälan till programmet finns här. Ansökan öppnar den 16 maj!