Ansökan

Tycker du att samhällsutvecklingen går åt fel håll? Är du trött på att ojämlikhet och främlingsfientlighet blivit det nya normala? Vill du vara med och tycka till om samhället, men känner att du saknar kunskap eller stöd för att ta steget ut i debatten? Vill du lära känna progressiva personer inom bland annat facket, politiken, miljörörelsen eller civilsamhället? 

Då ska du söka till Arenaakademin 2024! 

Arenaakademin är en politisk spetsutbildning för nuvarande och framtida opinionsbildare med inriktning på ekonomisk politik, arbetsmarknad och välfärdsfrågor. Arenaakademin riktar sig till personer i 20–30-årsåldern från hela landet som är progressiva i vid bemärkelse – kanske har du varit aktiv i ett ungdomsförbund, fackligt aktiv på jobbet, engagerat dig i kulturlivet, miljörörelsen eller i civilsamhället på andra sätt. Det är inget krav att ha varit politiskt aktiv tidigare, det viktiga är att du delar Arenagruppens värderingar om jämlikhet, demokrati och social rättvisa. 

Arenaakademin består av tre helger i centrala Stockholm med föreläsningar, workshops och begränsad inläsning av material inför helgerna som vi skickar ut inför hösten. Arenaakademin avslutas med en studieresa utomlands. Tidigare resmål har varit London, Berlin och Tallinn. Arena Idé bekostar resa och boende för alla deltagare som inte bor i Stockholm och mat ingår för alla deltagare. Utöver träffarna kommer det att finnas frivilliga tillfällen för att träffa experter som på olika sätt kan stärka dig i hur du kan bedriva opinionsbildning och förändringsarbete. 

Ansökan till Arenaakademin 2024 kommer att öppna under våren 2024. Anmäl intresse redan nu så kommer mer information till dig om ansökan när det är dags. Intresseanmälan hittar du här.