Ansökan

Har du starka åsikter, men känner att du saknar kunskap eller praktiska verktyg för att ta steget ut i debatten? Vill du utvidga ditt nätverk, lära känna ledande personer inom facket, på tankesmedjor, politiker och författare?

Vi vill skola nya tänkare, ge fler chansen att delta i debatten och förnya Sveriges politiska arena. Därför startade vi Arenaakademin.

De flesta som går Arenaakademin är mellan 20 och 30 år gamla. Utbildningen riktar sig till dig som är progressiv i vid bemärkelse – kanske har du varit aktiv i ett ungdomsförbund, engagerat dig i kulturlivet eller i civilsamhället på andra sätt. Det är inget krav att ha varit politiskt aktiv tidigare, det viktiga är att du skriver under på Arenagruppens värderingar om jämlikhet, demokrati och social rättvisa.

Utbildningen består av tre helger med föreläsningar och sker i Arenagruppens lokaler i Stockholm. Arena Idé bekostar resa och boende för alla deltagare som inte bor i Stockholm. Mat ingår under utbildningshelgerna.

Utbildningen börjar i september och avslutas i december med en studieresa utomlands. Tidigare resmål har varit London, Berlin och Tallinn.

Anmäl intresse för att gå Arenaakademin 2023 här.