Ansökan

Tycker du att samhällsutvecklingen går åt fel håll? Är du trött på att ojämlikhet och främlingsfientlighet blivit det nya normala? Vill du tycka till om samhället och lära känna progressiva personer inom bland annat facket, politiken, miljörörelsen eller civilsamhället?  

Då ska du söka till Arenaakademin 2024!  

Arenaakademin är en politisk spetsutbildning för nuvarande och framtida opinionsbildare med inriktning på ekonomisk politik, arbetsmarknad och välfärdsfrågor. Arenaakademin riktar sig till personer i 20–30-årsåldern från hela landet som är progressiva i vid bemärkelse – kanske har du varit aktiv i ett ungdomsförbund, fackligt aktiv på jobbet, engagerat dig i kulturlivet, miljörörelsen eller i civilsamhället på andra sätt. Det är inget krav att ha varit politiskt aktiv tidigare, det viktiga är att du delar Arenagruppens värderingar om jämlikhet, demokrati och social rättvisa. 

Arenaakademin består av tre helger i centrala Stockholm med föreläsningar, workshops och begränsad inläsning av material inför helgerna som vi skickar ut inför hösten. Arenaakademin avslutas med en studieresa. Arena Idé bekostar resa och boende för alla deltagare som inte bor i Stockholm och mat ingår för alla deltagare. 

Sök till Arenaakademin 2024 här.

Datum för träffarna är:

  • Utbildningshelg den 7-8 september: Tema välfärd och demokrati
  • Utbildningshelg den 12-13 oktober: Tema arbetsmarknad
  • Utbildningshelg den 16-17 november: Tema ekonomisk politik
  • studieresa den 5-8 december