Aida Badeli blir ny rektor för Arenaakademin

För nionde året samlas unga progressiva opinionsbildare i den politiska spetsutbildningen Arenaakademin. Bakom utbildningen står tankesmedjan Arena Idé och nytt för 2024 är att Aida Badeli tar över som rektor. Badeli har en lång bakgrund som ung opinionsbildare, bland annat som språkrör för Grön Ungdom under fyra år. Hon har också arbetat som politisk sakkunnig i Europaparlamentet för Miljöpartiet samt var initiativtagare till politikens #metoo-upprop.

– Jag ser fram emot att Aida kan bidra med sin erfarenhet och sitt engagemang till Arenaakademin, säger Lisa Pelling, chef för tankesmedjan Arena Idé.

Möjligheten att ansöka till Arenaakademin öppnar den 15 maj och sista ansökningsdag är den 15 juni. Aida Badeli kommer att vara rektor tillsammans med Jakob Amnér, som innehaft positionen sedan 2023.

– Jag är oerhört stolt över att bli rektor för Arenaakademin. Tillsammans kommer vi att kunna stärka de unga progressiva krafterna i Sverige. I en tid då populistiska lösningar blir allt vanligare formar vi en generation av unga som vågar stå upp för det som är rätt, säger Aida Badeli.

Kategorier:
Aktuellt