Årets deltagare

Vi tror på kraften i möten, samtal och reflektion för politiskt nytänkande och ifrågasättande. I år möts 15 unga personer från Umeå i norr till Malmö i söder för att lära sig mer om progressiva sak- och idépolitiska frågor.

Årets deltagare kommer inte bara från olika delar av landet utan också från olika discipliner och bakgrunder och har olika erfarenheter. Vad de har gemensamt är ett gediget intresse för samhälle och politik, ofta förankrat i ett politiskt, fackligt eller civilsamhälleligt engagemang.

Här kan du bekanta dig med årets deltagare!

Mathilda Elfgren Schwartz är 23 år och studerar sista terminen på juristprogrammet vid Umeå universitet samtidigt som hon drömmer om kapitalismens fall. På fritiden gillar hon att nörda ner sig i franska revolutionen och lyssna på vinylskivor.

Radia Al-Masri är 27 år och född och uppvuxen i Göteborg. Hon har en kandidat i sociologi men pluggar nu en master i kommunikation vid Göteborgs universitet. Hon jobbar som koordinator för kommunikationsinsatser för ökad vaccinationsgrad mot covid-19 i Göteborgs stad. Tidigare har hon jobbat som projektledare för ett projekt med huvudmål att höja valdeltagandet i Angered i Göteborg. Bland sina vänner är hon känd för att vara den som alltid filosoferar lite för mycket.

Naomi Grossman är 29 år och från Stockholm. Naomi jobbar som digital kommunikatör på Palmecentret. Hon är även vice ordförande i S-föreningen Rebella.

Marcus Svanfeldt Obligado är 26 år gammal och arbetar för Vänsterpartiet i riksdagen – bland annat med framtagandet av ny ekonomisk politik för partiet. Marcus är född och uppvuxen i Stockholm men har bott utomlands i omgångar, senast i Havanna på Kuba där han jobbade på svenska ambassaden. När han inte jobbar går han gärna på spelning eller plockar bär i skogen.

Ebba Thorell är 28 år och kommer från Stockholm. Hon har läst kandidatprogrammet i filosofi, ekonomi och politik på Stockholms universitet och går nu sista året på masterprogrammet i offentlig organisation och ledning med statsvetenskap som huvudämne. Ebba brinner för sjukvårdspolitik och friluftsliv.

Elin Bäckström är 21 år och politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Region Jönköpings län. Hon har en kandidatexamen i statsvetenskap från Stockholms universitet. Hon har en bred erfarenhet av engagemang i kvinnojour, SSU och S-kvinnor. Elin har även varit nämndeman i Förvaltningsrätten i Stockholm.

Jacob Sahlin är 28 år och civilingenjör med examen från KTH och brinner för hållbar utveckling. Jakob arbetar statligt som elkraftingenjör i Stockholm och är medgrundare och aktiv i föreningen Klimatsossarna. Han kan nästan alla repliker från Sagan om ringen utantill.

Tina Löfgren är utbildad målare och är fackligt aktiv. Hon är 29 år och bor i Enköping där hon även engagerar sig politiskt. Tina är intresserad av fotografering och sportdykning – men en av hennes största bedrifter är att hon besegrat Lou på expert mode i Guitar Hero III: Legends of Rock.

Jonathan Herlitz är 29 år från Stockholm. Jonathan arbetar som utredare på IF Metall. Tidigare har han jobbat på Facken inom industrins kansli. Han har en masterexamen i nationalekonomi från Uppsala universitet och har även studerat i Berlin och Freiburg. Han gillar att spela basket och lyssna på tysk schlagermusik (dock inte samtidigt).

Joel Nordström är en 29 år gammal jurist från Malmö som arbetar för Vänsterpartiet i Region Skåne. På sin fritid är han vice ordförande för Hyresgästföreningen Malmö Västra, vilket omfattar halva staden. Joels favoritbakverk är semlan – och varje födelsedag firar han med minst tre stycken.

Montadar Saleh är 21 år gammal och bor i Fittja, Stockholm. Han arbetar som ung korrespondent på mediehuset Fanzingo i Botkyrka. Montadar har tidigare varit engagerad i integrationsfrågor både inom Stockholms stad men även ideellt. Han är även passionerad för kultur och har varit verksam som jurymedlem på Venedigs filmfestival.

Adam Hillawi jobbar till vardags som förhandlingsledare på Hyresgästföreningen. Han är utbildad ekonom och har studerat på Handelshögskolan i Göteborg. Som fritidsintresse gillar han att testa nya viner. Du hittar honom i din närmaste vinbar.

Ana Ekelund är 26 år och demokratiutvecklare i Botkyrka kommun samt ombud för Vänsterpartiet Skärholmen i Stockholms representantskap. Hon har tidigare arbetat med internationellt utvecklingssamarbete på SCB och studerat kandidatprogrammet i freds- och utvecklingsstudier i Uppsala. Hon besitter även förmågan att vissla med vibrato.

Petter Gunnäs är 23 år gammal och är bosatt i Malmö och studerar i Lund. Han har en dubbel kandidatexamen i nationalekonomi och statsvetenskap från Stockholms respektive Lunds universitet. Utöver studierna engagerar han sig i för att göra nationalekonomin pluralistisk.

Jenny Sjöstedt är 25 år och arbetar som köksbiträde. Hon är fackligt engagerad och sitter som ordförande för Hotell- och restaurangfackets centrala ungdomskommitté. Utöver facket har hon ett brett engagemang inom föreningslivet och har tidigare varit aktiv i kulturlivet. Likt en mal dras hon till allt som är rosa och fluffigt.