Årets deltagare

Vi tror på kraften i möten, samtal och reflektion för politiskt nytänkande och ifrågasättande. I år möts 15 unga personer från hela landet för att lära sig mer om progressiva sak- och idépolitiska frågor.

Årets deltagare kommer inte bara från olika delar av landet utan också från olika discipliner och bakgrunder och har olika erfarenheter. Vad de har gemensamt är ett gediget intresse för samhälle och politik, ofta förankrat i ett politiskt, fackligt eller civilsamhälleligt engagemang.

Alva Persson

Är 28 år och bor i Malmö. Hon har en masterexamen i genusvetenskap och jobbar just nu med social hållbarhet och jämställdhet inom den kommunala sektorn. Alva har ett stort intresse för välfärds- och migrationspolitik, samt erfarenhet från tjej- och transjoursrörelsen. Hon tycker mycket om bubbelvatten och att sticka.

Carl Larsson

Är 27 år och arbetar med att engagera studenter i facklig verksamhet på Akademikerförbundet SSR . Ej att förväxla med Carl Larsson – konstnären från Dalarna – är denna Carl utbildad personalvetare vid Mittuniversitetet campus Östersund, där han också är född och uppvuxen. Carl har även studerat i Prag men lever numera som exiljämte i Stockholm.

Mirjam Gustavsson

Är 23 år gammal och bosatt i Göteborg. Hon studerar sista året på Europaprogrammet med inriktning statsvetenskap vid Göteborgs Universitet. Mirjam är ideellt engagerad i en tjejjour i Göteborg. Hon brinner för jämställdhet och intresserar sig för det mesta inom politiken men främst välfärd- och migrationsfrågor. På fritiden försöker hon hitta de bästa loppisfynden.

Elias Ibrahim

Är en 28 årig jurist som arbetar med mänskliga rättigheter på Byrån mot diskriminering i Östergötland. Han driver även en egen juridisk firma. Elias har ett aktivt engagemang i föreningslivet med styrelseuppdrag i organisationerna Somaliska Akademiker i Östergötland samt Swefrica. När han inte engagerar sig ideelt brukar han spendera tid framför datorn, DJ:a eller med att nå sitt ultimata mål – att bemästra köket.

Sofie von Schenck

Är en 26-årig statsvetare med grund i lokala aktivistnätverk och Fältbiologerna. Sofie har spenderat det senaste året på EU parlamentet i Bryssel som trainee hos Miljöpartiet, med fokus på industri, energi och transport. Nu är hon tillbaka i elområde 4, mer specifikt Lund. Hon har gått på konstskola i två år men det märks inte.

Isa Lappalainen

Är 28 år och doktorand vid statsvetenskapliga institutionen i Uppsala. Hon skriver en idéhistorisk avhandling om drömmen om ägarsamhället. När hon inte grubblar över småsparare och bostadskarriärister längtar hon tillbaka till Bologna där hon nyligen levde det ljuva livet medan hon läste en master i historia, antropologi och kritisk teori.

Tobias Holmberg

Är 29 år och arbetar som politisk sekreterare för Vänsterpartiet i Linköpings kommun – men med rötterna, sängen och själen i Norrköping. Har tidigare bland annat arbetat på RFSU och för Stiftarna av Independent living i Sverige. Stort engagemang för personlig assistans och sexualpolitik. Är också självförsörjande på potatis.

Jorunn Fagerström

Är en 26 år gammal underläkare som arbetar på Dalens geriatriska sjukhus i Enskede. Hon har tidigare gått Cogitoakademin, men har framför allt utövat politiskt engagemang genom att på olika läkarexpeditioner svära över bristerna inom svensk sjukvård. I sina svårare stunder inspireras hon av taxars orubbliga självförtroende.

Johan Orebäck

Är 28 år gammal göteborgare som nyligen börjat som kommunikatör för IF Metall i Göteborg & Borås. Brinner för fri journalistik och skrev i våras sin masteruppsats om hur journalister i utsatta länder nyttjar digitala verktyg för att garantera sin säkerhet. Han ser sig som lite av en göteborgskarikatyr med en förkärlek för skaldjur såväl som ordvitsar.

Adam Josefsson

Är 30 år gammal och bor i Solna. Han har en masterexamen i statsvetenskap och jobbar som handläggare på Migrationsverket inom asylprövning. Adam är aktiv inom Socialdemokraterna i Solna och har tidigare suttit i förbundsstyrelsen för Jagvillhabostad.nu. Han gillar att resa till Italien och att se väldigt många filmer.

Gabriel Malmer

Är 25 år, kommer från Lund och pluggar teknisk fysik. Har flera års bakgrund i Fältbiologerna och är medlem i Vänsterpartiet. Nyss hemkommen från ett års utbyte i Delft, där han har saknat saftiga grovbröd och höjdskillnader.

Amanda Björkman

Är 25 år gammal och bor i Stockholm där hon jobbar som sakkunnig inom barns rättigheter i skolan. Amanda har tidigare bott utomlands i flera år och har en tvärvetenskaplig kandidatexamen från Maastricht Universitet i Nederländerna. Meditation och kultur är viktigt för Amanda, och hon har nyss börjat DJ:a.

Albert Ohlin

Är 29 år gammal och sedan 2021 ordförande för Saco studentråd. Dessförinnan har han pluggat en examen i statsvetenskap vid University of Glasgow, bott och arbetat i Härnösand i Västernorrland och läst en master i nationalekonomi vid Lunds universitet. Albert har nyligen liknats vid Mr. Carson från Downton Abbey – en liknelse han inte helt begriper.

Josefin Kämpe

Är 25 år och bosatt i Uppsala. Hon har nyligen blivit antagen till politices mastersprogrammet. Under våren var hon med och återuppstartade den anrika studentföreningen Verdandi. Josefin är ansvarig för studieverksamheten i S-studentklubben Laboremus styrelse. Folkbildning i alla dess former är ett stort intresse. Hon sitter också i quizzledningen som har det huvudsakliga ansvaret för rekrytering och koordinering för det framgångsrika quizzlaget ”Quizzare för ett självständigt Nepal” samt den tillhörande breddverksamheten.

Julia Langels

studerar global hälsa och mänskliga rättigheter. I höst ska hon gå Arenaakademin och lära sig mer om arbetsmarknadspolitik, ekonomisk politik och demokrati och välfärdsfrågor!